Steluţele de mare. Cătălin Ioan, între totul şi nimic


Cătălin Ioan are 5 ani. Şi cancer. Ce mai are Cătălin? Doi părinţi care, în urmă cu 7 ani, au trăit ceva ce nimeni nu îşi doreşte. Să le moară un copil. Părinţii lui Cătălin au rezistat pentru că… nu aveau încotro. Mai aveau o fetiţă de iubit şi crescut, pe atunci în vârstă de 9 ani. Apoi s-a născut Cătălin, pe 10 iulie 2004.

Ileana şi Stan Păun povestesc: „Am avut o fetiţă, Laura Ştefania, care la vârsta de 6 ani a fost diagnosticată cu ganglioneuroblastom. La vremea aceea nu înţelegeam gravitatea acelei boli. Au urmat 10 intervenţii chirurgicale şi un an de tratament radio-chimioterapeutic la spitalul Fundeni. Din păcate, fetiţa noastră nu a rezistat acelei cumplite boli. De aceea încercăm să îl tratăm pe Cătălin în străinătate, să încercăm tot”.

Cătălin Ioan are, cum spuneam, 5 ani. Şi jumătate. În decembrie 2009 l-a durut rău capul şi părinţii l-au dus de urgenţă la Spitalul „Bagdasar Arseni”. A fost internat pe 18 decembrie. Examenul RMN a depistat o tumoră cerebeloasă. Tumora, una malignă a regiunii posterioare a encefalului – Meduloblastom – s-a manifestat „ca la carte”, cu hipertensiune intracraniană. Pe 21 decembrie, medicii au efectuat intervenţia chirurgicală pentru drenaj, iar pe 28 decembrie l-au operat. Rezultatul biopsiei a fost Meduloblastom gradul IV.
În ianuarie 2010, părinţii au început să caute clinici în străinătate, au scris la INI Hanovra şi la o clinică din Franţa, apoi unor medici din Italia. Pe 18 ianuarie 2010, medicii de la clinica de pediatrie oncologică din Roma au răspuns pozitiv. Îl primeau pe Cătălin. Au plecat de urgenţă la Roma pentru investigaţii şi tratament. Acolo au aflat şi suma estimată pentru spitalizare şi tratament. 50.000 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Raiffeisen Bank – Agenţia Progresul Bucureşti

RON: RO 59 RZBR 0000 0600 1225 6057

EURO: RO 43 RZBR 0000 0600 1225 6054

USD: RO 75 RZBR 0000 0600 1225 6060

Cod SWIFT: RZBRROBU

Titular: Păun Stan

Dacă depuneţi un bănuţ, rugămintea este să precizaţi că reprezintă „Donaţie”.

Contact:

Ileana Păun: 0766 497 391 (Ro) / 0039 0766 497 391 (Italia)

Stan Păun: 0766 740 776 (Ro) / 0039 0766 740 776 (Italia)

E-mail: paun_ileana73@yahoo.com; paun.ileana@gmail.com

Toate documentele medicale pe blogul lui Cătălin:

http://sperantaptcata.blogspot.com

in comntinuare va prezint alta steluta
Raul s-a născut în mai 2009, din nefericire cu o malformaţie cardiacă gravă, Tetralogia Fallot.

Raul este prietenul „mai mic” al lui Rareş Cozma.

Mămica lui Rareş, Diana Cozma, a reuşit să îi facă lui Raul o programare pentru operaţie, la Dr. Eugen Săndică, la clinica din Germania.

Părinţii lui Raul au reuşit să obţină finanţarea operaţiei prin Formularul E 112.

Fiindcă pentru operaţia lui Rareş s-au strâns câţiva bănuţi în plus, Diana şi Adrian Cozma au cumpărat din ei biletele de avion pentru Raul şi părinţii săi.

Raul este programat la operaţie pe 15 februarie 2010. În Germania va trebui să stea 4 săptămâni – conform scrisorii primite de la domnul Dr. Săndică.

Raul mai are nevoie de câţiva bănuţi, pentru a putea face faţă cheltuielilor. Pentru el s-au strâns 250 de euro şi 2.000 RON.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

BCR – Timisoara

RON: RO 17 RNCB 0715 1028 0531 0001

EURO: RO 87 RNCB 0715 1028 0531 0002

Cod SWIFT: RNCBROBU

Titular: Spinu Costache (tatăl lui Raul)

CNP: 1810905226741

Contact: Spinu Mihaela – 0763 154 889

Povestea lui Raul o găsiţi pe blogul lui Rareş: http://povestea-lui-rares.blogspot.com

P.S. Astăzi, 8 februarie 2010, Rareş pleacă şi el în Germania, la operaţie. Baftă piciule, îţi ţin pumnii!

Alexandra Scott – Alex – a fost. Avea 4 ani câns s-a îmbolnăvit. Cancer. În timpul în care făcea chimioterapie a avut o idee. Să vândă limonadă şi cu banii strânşi să îşi ajute doctorii. Alex a murit când avea 8 ani. Ce a rămas prin ea? Fundaţia „Alex’s Lemonade Stand” (ALSF) care a reuşit să strângă peste 30 de milioane de dolari.

În 2000, Alexandra era un „copil pacient” de 4 ani, bolnav de cancer. Dorinţa ei a fost să se organizeze un stand la care să fie vândută limonadă iar cu banii obţinuţi să îşi ajute medicii pentru a găsi un remediu de vindecare a tuturor copiilor bolnavi de cancer. Părinţii i-au îndeplinit dorinţa şi în iulie 2000 au organizat un astfel de stand pe peluza din faţa casei. Acţiunea a continuat timp de 4 ani, deşi Alex se simţea din ce în ce mai rău. Alex şi-a propus să strângă 1 milion de dolari. În 2004, întrebată de părinţi cum crede că se vor putea strânge atâţia bani, Alex a răspuns: „Se vor strânge, dacă oameni din toată ţara vor face standuri cu limonadă pentru acest scop”. Lucru care s-a şi întâmplat. Mii de voluntari, de toate vârstele, au făcut standuri cu vânzare de limonadă.
Alexandra a murit pe 1 august 2004. Prin ea trăieşte speranţa. Banii strânşi din ideea ei, peste 30 de milioane de dolari, au ajutat la finanţarea a peste 100 de proiecte de cercetare în domeniul cancerului la copil. A fost creat un program care ajută familiile care Fundaţia îşi continua activitatea – continuă să strângă bani pentru cercetare, pentru găsirea de tratamente noi care să vindece copiii. În acelaşi timp aduce în faţa opiniei publice suferinţele copiilor bolnavi de cancer – conştientizarea. Prin activitatea ei, încurajează şi educă copiii sănătoşi, învâţându-i să participe la acţiuni caritabile. copii bolnavi de cancer să poată ajunge la tratament.
Fundaţia îşi continua activitatea – continuă să strângă bani pentru cercetare, pentru găsirea de tratamente noi care să vindece copiii. În acelaşi timp aduce în faţa opiniei publice suferinţele copiilor bolnavi de cancer – conştientizarea. Prin activitatea ei, încurajează şi educă copiii sănătoşi, învâţându-i să participe la acţiuni caritabile.

PREIAU ACEST ARTICOL IN SPERANTA CA SE GASESTE CINEVA CU SUFLET MARE SI CU DARE DE MINE, CARE SA SE INDURE DE UNA DINTRE ACESTE STELUTE.ESTE PACAT CA ACESTE STELUTE SA APUN INAINTE DE A STRALUCI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: